Cuketovo-ořechový chléb
10 min
60 min
Střední
20 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 215 Kcal
- 5 g bílkovin
- 12 g tuků
- 21 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 350 g celozrnné špaldové mouky
- 150 g pohankové mouky
- 3 lžičky mleté skořice
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce lněných semínek
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky perníkového koření
- 2× vejce
- 50 g medu
- 1× střední cuketa
- 130 ml mandlového mléka
- 120 ml kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 190°C.
Ve větší míse si spolu promícháme obě mouky, skořici, ořechy, lněné semínko, sůl, sodu, prášek do pečiva a perníkové koření.
V druhé míse si vyšleháme vejce s medem, přidáme nastrouhanou cuketu (pokud je v ní moc vody, necháme vykapat), mandlové mléko, vanilkový extrakt a rozpuštěný kokosový olej.
Obsah obou mís spojíme a vypracujeme pomocí vařečky nebo rukou těsto.
Formu na chléb si vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto.
Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180–190°C 60 minut.
Těsto vyzkoušíme špejlí. (Po vytažení by špejle měla být suchá).
Chléb necháme vychladnout na mřížce, poté vyjmeme z formy a krájíme na plátky cca 1,5 cm tlusté - takových plátků budeme mít přibližně 20.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tak nějak nevím, kde se stala chyba, ale chleba dopadl hrozně. Těsto se zdrclo. Navíc chuťově také nic moc. Bohužel, dost ingrediencí přišlo na zmar. Ale slepičky si snad na něm pochutnají.
.
Můj oblíbený recept na chlebík 👌♥️ a je výborný ☺️