Bramboračka s kapustou
10 min
25 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 654 Kcal
- 20,9 g bílkovin
- 25,4 g tuků
- 85,2 g sacharidů
Suroviny
2 porce
- 300 g syrových brambor (varný typ B)
- 1 střední mrkev
- 1 velká žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g čerstvé hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 hrst sušených hub hřibů
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
1
Brambory, mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.
2
V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte brambory, zaprašte moukou a krátce orestujte. Pak zalijte vývarem.
3
Do polévky přidejte mrkev, houby, majoránku, drcený kmín, sůl a pepř.
4
Vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
TIP
Polévku ozdobte čerstvou majoránkou a podávejte s celozrnným chlebem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Polévka je vynikají 💕
Polévka výýýborná, jenom jsem dala víc vývaru, než je uvedeno v receptu. Záleží, jak má kdo rád hustou. :)
Je to naša obľúbená polievka. V podstate to mávame ako "eintopf". Jedna poznámka k receptu, nie veľmi podstatná, kapustu dáme spolu s mrkvou , hubami a korením :)