Bramboračka s kapustou
10 min
25 min
Snadné
2 porce
Bramboračka patří k vůbec nejoblíbenějším polévkám již dlouhou dobu. Není divu, kdo by si rád nepochutnal na tak lahodném spojení různých druhů zeleniny, hub a koření. Jako bonus jsme v tomto receptu do polévky přidali ještě kapustu, která přidá krásně zelenou barvu a spousta cenných vitamínů. Tak už na nic nečekejte a dejte se do její přípravy.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 654 Kcal
- 20,9 g bílkovin
- 25,4 g tuků
- 85,2 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
Postup přípravy
1
Brambory, mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.
2
V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte brambory, zaprašte moukou a krátce orestujte. Pak zalijte vývarem.
3
Do polévky přidejte mrkev, houby, majoránku, drcený kmín, sůl a pepř.
4
Vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
TIP
Polévku ozdobte čerstvou majoránkou a podávejte s celozrnným chlebem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Možná jsem ji trochu dost zahustila, protože jsem ji měla konzistencí jako kaši, ale i ta moje nezdařená kaše byla chuťově výborná. Čili méně zahuštění příště a bude to akorát ❤️
Automaticky přeloženo z slovenštiny
vynikající, dnes jsme měli na oběd. Nedala jsem akorát mouku, po uvaření jsem trošku rozmixovala tyčákem. A hřiby jsem dala mražené. 👌👌👌
Výborná.
Automaticky přeloženo z slovenštiny