Bramborové placky s houbami
- 20 min
- 110 min
- Snadné
- 4 kusy
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 554 kcal
- 15 g bílkovin
- 18 g tuků
- 78 g sacharidů
Suroviny
- 1 kg syrových brambor varného typu C (nebo batát)
- 40 g přepuštěného másla ghí
- 1× menší žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 100 g hnědých žampionů (nakrájet na kostičky)
- 70 g sušených hub (namočit předem ve vodě)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 svazek čerstvého kopru (cca 5 g)
- 200 g mandlového jogurtu
- 20 ml olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Brambory ve slupce dejte do osolené vody, tu přiveďte k varu a brambory uvařte na středním plameni (potrvá to cca 1 hodinu).
Mezitím si v pánvi na středním plameni rozehřejte 20 g ghí, přidejte cibuli a opékejte cca 2 minuty. Poté přidejte žampiony a sušené houby a opékejte dalších 15 minut. Následně směs osolte, opepřete a přidejte tymián.
Hotové brambory rozšťouchejte, přidejte k nim houbovou směs a mouku a pečlivě zamíchejte.
Z těsta tvarujte placičky a opékejte je na pánvi na zbytku ghí (z každé strany cca 4 minuty na středním plameni).
Nakonec si připravte omáčku: Kopr nasekejte nahrubo a smíchejte jej s mandlovým jogurtem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Hotové bramborové placky podávejte s připravenou omáčkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nic moc, takové bez chuti...
Výborné zpestření jídelní
Luxusni jen s dipem,ale skvele i jako priloha. Jdou pouzit jakekoliv houby.