Míša řezy
- 840 min
- 16 min
- Střední
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 585 kcal
- 26 g bílkovin
- 35 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
- 4× vejce
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 6 lžic celozrnné špaldové mouky hladké
- 3 lžíce holandského kakaa
- 150 ml vody
- 500 g odtučněného tvarohu
- 75 g vanilkového syrovátkového proteinu (můžete vynechat)
- 3 lžíce erythritolu (můžete nahradit třtinovým cukrem)
- 7 g práškového agaru (můžete nahradit želatinou v příslušném poměru)
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175–180 °C.
Připravte si 2 misky. Každé vejce rozklepněte a žloutky a bílky oddělte do misek.
Do misky se žloutky přidejte med s olejem a společně je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným žloutkům přisypte prášek do pečiva, mouku a kakao a ze vzniklé směsi vypracujte řidší těsto. Těsto dejte na chvíli stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Jakmile je sníh vyšlehaný, přidejte ½ do těsta a důkladně promíchejte. Poté do těsta přidejte i druhou ½ sněhu. Připravte si teflonovou pečící formu (25 cm × 30 cm).
Těsto nalijte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 10–12 minut při 175–180 °C. Hotový korpus nechte po upečení alespoň 35–40 minut vychladnout.
Mezitím si připravte menší kastrol se 150 ml vody a na středním plameni přiveďte vodu k varu. Než se voda začne vařit, ve větší míse smíchejte tvaroh, protein a erythritol.
Poté do vroucí vody přisypte agar a povařte 30 sekund na středním plameni.
Následně celý obsah kastrolu nalijte do misky s tvarohem a vše důkladně promíchejte.
Vzniklý krém naneste na upečený korpus a dejte alespoň na 8–12 hodin chladit do lednice.
Jakmile krém ztuhne, rozpusťte nad vodní lázní čokoládu s kokosovým olejem. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu a kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a kokosovým olejem a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Nakonec rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně nalijte na krém a nechte alespoň 1 hodinu ztuhnout.
Hotový míša řez nakrájejte na požadovaný počet porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
miluju tento recept, vždy se po něm zapráší
Do korpusu jsem přidala trochu mléka. Řezy všem moc chutnaly 🙂
Napad super ale pískot byl velmi ubit, nepomohly ani naslahané bílky. Tvarohu bych dala jednou tolik a čokoládu o polovinu méně, aby to i krásněji vypadalo, ale jinak velmi chutné.
Automaticky přeloženo