
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Hořká čokoláda je hořká proto, že obsahuje vyšší procento kakaa.O kvalitních hořkých čokoládách se můžeme bavit, pokud mají v sobě 70 % kakaa. Hořká čokoláda je zdravější než mléčné čokolády, protože díky použitým kakaovým bobům je tvořena mnoha potřebnými látkami, stále se jedná o kalorickou bombu. Kakaové boby jsou bohatým zdrojem vitamínu C, minerálních látek jako železo, mangan, chrom, hořčík nebo zinek a antioxidantů. Ani tuky ve formě omega-6 nejsou zanedbatelné. Konzumace kakaa snižuje krevní tlak. Základní úprava: Hořkou čokoládu využijete do základů dortů, čokoládových rolád, dezertů, je skvělá jako poleva. Tu připravíte jednoduše ve vodní lázni, kdy v kastrůlku nad vařící vodou čokoládu necháte rozpustit.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem