Pohankové muffiny
10 min
30 min
Střední
12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 Kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bílky si oddělíme od žloutků.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem.
Ke žloutkové směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko společně s vanilkovým extraktem. Promícháme.
Poté opatrně vmícháme sníh z bílků a nastrouhanou hořkou čokoládu.
Těstem plníme formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky a pečeme 25-30 minut při 180°C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, dala jsem kravske mléko a nastrouhala do nich jedno jablko. Jsou vláčné.
Muffiny jsou trochu méně sladké a sušší. Je opravdu lepší dát dovnitř nějaké ovoce. Jinak jsou ale moc dobré. Jinak jsem část pohankove mouky nahradila ovesnou moukou, zvlášť je to lepší protl ty, kteří moc pohanku nemusí 😊
Nejlepší muffiny, jaké jsem kdy pekla! Na rady v komentářích jsem dovnitř dala maliny a trochu víc osladila. Muffiny mi ani nečaply. Druhý den byly malinko sladší a já je snídala s tvarohem. I pár jich zažene hlad a jsou vynikající! ☺