
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Připravte si plastovou formu (15 cm × 15 cm) a vyložte ji pečicím papírem nebo potravinovou fólií.
V misce nad vodní lázní* rozehřejte kokosový olej, čokoládu a med. Misku dejte stranou.
Rozmixujte banán s avokádem a rozmixovanou směs přimíchejte k rozpuštěné čokokoládě.
Přidejte holandské kakao, nasekané lískové ořechy a vanilkový extrakt.
Hotové těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a dejte alespoň na 3–4 hodiny do mrazáku.
Po uplynutí uvedeného času nakrájejte na 12 kostek a podávejte chlazené.
Pokud kostky nesníte hned, skladujte je v lednici. Nebojte, už se nerozpustí.
* Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mega lahodná, svěží chuť! Konzistence je skvělá. A jako třešnička na dortu: také náplň! Teď to dělám pravidelně a pak si to několik dní užívám :-)
Automaticky přeloženo z němčiny
Včera jsem zkoušela poprvé a moc chutnalo. Jde sice o trochu atypický dezert, ale pro změnu určitě super. Do budoucna určitě ještě vyzkouším, až bude chuť na něco krémového a čokoládového. Jinak jsem použila silikonovou formu na cupcakes ve tvaru květiny a také vypadalo moc hezky. K dezertu si dovedu představit ještě nějaké ovoce na vrch, například jíž zmiňované maliny.