Nepečené avokádové kostky
200 min
0 min
Snadné
20 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 171 Kcal
- 2 g bílkovin
- 14 g tuků
- 8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si plastovou formu (15 cm × 15 cm) a vyložte ji pečicím papírem nebo potravinovou fólií.
V misce nad vodní lázní* rozehřejte kokosový olej, čokoládu a med. Misku dejte stranou.
Rozmixujte banán s avokádem a rozmixovanou směs přimíchejte k rozpuštěné čokokoládě.
Přidejte holandské kakao, nasekané lískové ořechy a vanilkový extrakt.
Hotové těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a dejte alespoň na 3–4 hodiny do mrazáku.
Po uplynutí uvedeného času nakrájejte na 12 kostek a podávejte chlazené.
Pokud kostky nesníte hned, skladujte je v lednici. Nebojte, už se nerozpustí.
* Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Něco neskutečného! Dokonala chut!
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Měla jsem jen jedno avokádo, takže mírná úprava.. tohle je ale vážně dobrota! Umím si to představit i jako ledovou čokoládu na kousky rovnou z mrazáku. 😉