

Čokoládová buchta s proteinem
25 min
35 min
Střední
20 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 81 Kcal
- 3 g bílkovin
- 4 g tuků
- 7 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu si rozehřejte na 190 °C. Připravte si plech (20 cm × 30 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
V misce smíchejte vločky, vejce, protein, skořici a mléko.
Nad vodní lázní* si rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem.
Polovinu čokoládové směsi nalijte do misky s vločkami a přidejte nastrouhaná jablka a kypřicí prášek. Druhou polovinu čokolády zatím dejte stranou.
Hotovou směs promíchejte, dejte na připravený plech a pečte cca 25–30 minut při 180–190 °C.
Mezitím si připravte polevu: Druhou poloviny čokolády smíchejte s tvarohem.
Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout a poté ji potřete čokoládovou polevou.
* Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete ingredience rozpouštět. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s ingrediencemi – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu a kokosový olej za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejlepší buchta na světě!! Přidala jsem si i nahoru banán a super 😋💪🏻
vynikající
výborný a rychlý recept