
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Ve větším hrnci si na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev, celer a petržel a vše opékejte 4–5 minut.
Poté do hrnce přidejte hovězí maso a opékejte ho 1–2 minuty z každé strany.
Následně přidejte nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, bobkové listy, nové koření, skořici, třtinový cukr, sůl a pepř, zvyšte plamen na vysoký stupeň a vše opékejte 1–2 minuty.
Poté do hrnce přidejte rajčata z plechovky a 950 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 1–2 hodiny do změknutí masa – dostatečně uvařené maso poznáte tak, že když do něj píchnete nožem, hladce sjede z čepele.
Mezitím si uvařte těstoviny: v jiném hrnci si přiveďte k varu 2 l vody, osolte, přidejte těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle se jedná o 5–8 minut).
Až maso v hrnci změkne, vyndejte ho z hrnce, odložte stranou na talíř a nakrájejte na 4 kusy.
Poté z hrnce odstraňte skořici, nové koření a bobkové listy a následně celý obsah hrnce rozmixujte dohladka ponorným mixérem.
Do vzniklé směsi přidejte máslo a podle chuti sůl a pepř a ještě jednou promixujte.
Nyní si nachystejte 4 servírovací talíře a rozdělte do nich uvařené těstoviny.
Poté do každého talíře přidejte rajčatovou omáčku z hrnce a 1 kus vařeného masa a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Úžasná. Chutnala jako když jsem byla mala.
👍 výborná, vařím opakovaně a na jíšku si ani nevzpomenu. Dělám z domácích zavařených rajčat, před zavařením jsou upečená. Opravdu vynikající.
Výborný recept. Ze začátku se to jevilo jako Svíčková, ale poté změna 😉 rajčata do omáčky. Lahodné. 👌
Automaticky přeloženo z slovenštiny