HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Celozrnné těstoviny

Celozrnné těstoviny jsou podstatně zdravější než klasické. To je dáno tím, že se při jejich výrobě zpracovávají celá zrna obilovin, která jsou plná důležitých živin. V obchodě můžete narazit na velké množství druhů celozrnných těstovin. Nemusí to být vždy jen pšeničné. Najdete i špaldové, žitné i ječné celozrnné těstoviny. Všechny varianty obsahují velké množství vlákniny a mají nižší glykemický index. Jejich výhodou je i to, že se nerozvaří. Nejlepší celozrnné těstoviny by měly obsahovat 4,5 až 5 g bílkovin na 100 g těstovin, minimum sodíku a jen 1,1 g tuku. Základní příprava: Celozrnné těstoviny se vaří o něco déle než klasické. Vložte je vždy do vroucí osolené vody. Celozrnné těstoviny jsou součástí mnoha zdravých receptů například s kuřecím masem či zeleninou.

Recepty, které obsahují Celozrnné těstoviny