HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Špagety uvaříme doměkka v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu. U celozrnných to bývá zhruba 10–12 minut. Čočku uvařte v osolené vodě po dobu 15—20 minut doměkka.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a osmahneme na něm na dorbno nakrájenou šalotku společně s na plátky nakrájeným česnekem a chilli. Přidáme protlak, zamicháme a vše restujte zhruba 2 minuty za stálého míchání.

3

Čočku zcedíme a přidáme ji společně s drcenými rajčaty do pánve. Ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a lehce provaříme.

4

Do směsi přidáme sušenou bazalku, na plátky nakrájené černé olivy, dochuťte solí a pepřem a zamícháme.

5

Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Vendulaei
01. června 2021

výborné 🙂

Martina Vrbíková
12. dubna 2021

Výborná omáčka. Dělala jsem z červené čočky a s žampiony,hrášek jsem nedala. Všem doporučuji,naprostá lahůdka :-)

hodnocení_1234485
Renatak
08. dubna 2021

Dala jsem více čočky a protlaku a zapomnela jsem dát kukuřici, ale i tak výborné. Takové veganské chill con carne 😍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních