
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Špagety uvaříme doměkka v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu. U celozrnných to bývá zhruba 10–12 minut. Čočku uvařte v osolené vodě po dobu 15—20 minut doměkka.
Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a osmahneme na něm na dorbno nakrájenou šalotku společně s na plátky nakrájeným česnekem a chilli. Přidáme protlak, zamicháme a vše restujte zhruba 2 minuty za stálého míchání.
Čočku zcedíme a přidáme ji společně s drcenými rajčaty do pánve. Ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a lehce provaříme.
Do směsi přidáme sušenou bazalku, na plátky nakrájené černé olivy, dochuťte solí a pepřem a zamícháme.
Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné :) (jenom ty celozrnné špagety nejsou moc pro mě, radši klasické)
Vynikající, dochutila jsem ještě trochou kari a limetkovou šťávou. Těstovin jsem ale udělala 2,5x tolik a bylo to akorát.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
jednoduché, rychlé, chutné, syté... dělám ho často
Automaticky přeloženo z polštiny