HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Připravte si větší hrnec, nalijte do něj olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, přidejte cibuli a stále na středním plameni restujte 5–7 minut, dokud cibule nebude zlatavá. Poté do hrnce vložte mrkev, celer a petržel a restujte dalších 8–10 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte maso, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše restujte 5–7 minut na středním plameni.

2

Ve chvíli, kdy bude směs zarestovaná, ji zalijte vývarem a vodou a přidejte bylinky a koření. Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkké, vyjměte ho ze základu na omáčku a pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte dohladka (minimálně 3–4 minuty). Poté maso vložte zpět do omáčky, osolte, opepřete a přidejte žampiony. Hrnec opět přiklopte pokličkou a vše vařte dalších 10–12 minut na středním plameni.

3

Hotovou omáčku posypte nahrubo nakrájenou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.

TIP
Ragú podávejte s kváskovým chlebem nebo bramborovou kaší.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Terez Škodováflag cs
02. května 2021

Vynikající 🤩🤩

Jakub Stohlflag cs
01. května 2021

👍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních