HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Připravte si větší hrnec, nalijte do něj olivový olej a rozpalte jej na středním plameni.

2

Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, přidejte cibuli a stále na středním plameni restujte 5–7 minut, dokud cibule nebude zlatavá.

3

Poté do hrnce vložte mrkev, celer a petržel a restujte dalších 8–10 minut.

4

Po uplynutí uvedeného času přidejte maso, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše restujte 5–7 minut na středním plameni.

5

Ve chvíli, kdy bude směs zarestovaná, ji zalijte vývarem a vodou a přidejte bylinky a koření.

6

Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne.

7

Až bude maso měkké, vyjměte ho ze základu na omáčku a pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte dohladka (minimálně 3–4 minuty).

8

Poté maso vložte zpět do omáčky, osolte, opepřete a přidejte žampiony. Hrnec opět přiklopte pokličkou a vše vařte dalších 10–12 minut na středním plameni.

9

Hotovou omáčku posypte nahrubo nakrájenou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.

TIP
Ragú podávejte s kváskovým chlebem nebo bramborovou kaší.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

majo.carnoky@gmail.com
23. listopadu 2021

Lindula
18. října 2021

Chuťovo úžasné, len nabudúce určite nerozmixujem všetku zeleninu. Aspoň tretinu by som nechala vcelku, samozrejme aj do hrnca ju teda pridať neskôr, maximálne 40 minút pred dovarením. A hlavne, na množstvo zeleniny dať určite viac mäska, urobilo sa výborne, len ho bolo trošku málo. Tiež myslím, že vody stačí dať pol litra

t37
08. srpna 2021

Skvěle vychucená směs, líbí se mi, že zelenina ragú dokonale zahustí a není potřeba žádá jíška. S bramborovou kaší perfektní.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních