
Houbové bramborové placky
20 min
70 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 495 Kcal
- 13 g bílkovin
- 7 g tuků
- 73 g sacharidů
Suroviny
- 1 kg brambor nebo batát
- 40 g přepuštěného másla ghee
- 1 cibule
- 100 g hnědých žampionů
- 70 g sušených hub nejlépe 30 minut předem namočené ve vodě
- sůl
- pepř
- 1 lžička tymiánu
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g mandlového jogurtu
- 20 ml olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- jeden svazek čerstvého kopru
Štítky
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. (cca 1 hodina).
Mezitím si v pánvi rozehřejeme 20 g ghee, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a opékáme cca 2 minuty.
Poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony a sušené houby.
Opékáme dalších 15 minut.
Poté osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Hotové brambory rozšťoucháme, přidáme k nim houbovou směs a mouku a pečlivě zamícháme.
Z těsta tvarujeme placičky, které opékáme na zbytku ghí na pánvi. Z každé strany cca 4 minuty.
Nakonec si připravíme omáčku: Smícháme mandlový jogurt, olej, citronovou šťávu, nasekaný kopr a sůl s pepřem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Luxusni jen s dipem,ale skvele i jako priloha. Jdou pouzit jakekoliv houby.
výborné, chutnaly i našim 3 letým dcerám.