
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Mezitím si do větší mísy nastrouhejte uvařenou brokolici nahrubo a brambory, parmazán a eidam nastrouhejte najemno. Následně do mísy přidejte špaldovou mouku, bramborový škrob, vejce, 2 lžíce olivového oleje, najemno nasekanou hladkolistou petržel, mletý muškátový oříšek, mletý kmín, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Ze vzniklé směsi tvarujte na připravený plech karbanátky o průměru 7 cm a výšce cca 2 cm.
Jakmile takto zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a karbanátky pečte 30–33 minut při 180–185 °C.
Hotové brokolicové karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré a jednoduché 🧡
Placky po upečení nebyly tak křehké, jak jsem si myslela. Umím si představit přidat trochu uzeného pro pány. Česnekový dip nesmí chybět.
Bohužel ne nadchly....