HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Brokolice

Brokolice pocházejí ze Středomoří a známé jsou dva druhy – chřestová a květáková. Brokolice je pro naše zdraví velmi důležitá. Tato růžičková zelenina je vyznamným zdrojem hořčíku a vlákniny, vitamínu C a betakartenu. Funguje jako prevence proti střevním onemocněním, díky velkému obsahu vody tělo dokáže pročistit. Brání dokonce nachlazení, zařaďte ji tak do jídelníčku na jaře či na podzim. Pro získání nejvíce živin brokolici kombinujte s rajčaty, avokádem nebo ořechy. Čerstvá má modrou až modrozelenou barvu a pevné květenství. Základní úprava: Rozeberte růžice a omyjte pod tekoucí vodou.Vařte ji ve vroucí osolené vodě. Počkejte, až změkne, ale na skus by měla být ještě pevná. Upravit ji můžete i za syrova, kdy se hodí jako základ salátu.

Recepty, které obsahují Brokolice