![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si očistěte brokolici a nakrájejte ji na malé růžičky.
Připravte si větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Poté k cibuli přidejte růžičky brokolice a společně opékejte další 2–3 minuty na středním plameni.
Následně obsah hrnce zalijte 800 ml zeleninového vývaru.
Směs ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 10–12 minut.
Jakmile je brokolice měkká, přidejte do hrnce smetanu a vše provařte ještě 3–5 minut.
Po provaření přidejte smetanový sýr a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Hotovou brokolicovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dost jsem pozměnila, přidala brambory, čerstvý zpěnat, vyvar z chřestu a dochutila ještě čerstvým oreganem. Natěrku jsem vynechala.
Automaticky přeloženo