HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 58Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 222 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 12 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

4 porce

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si očistěte brokolici a nakrájejte ji na malé růžičky.

2

Připravte si větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

3

Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

4

Poté k cibuli přidejte růžičky brokolice a společně opékejte další 2–3 minuty na středním plameni.

5

Následně obsah hrnce zalijte 800 ml zeleninového vývaru.

6

Směs ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 10–12 minut.

7

Jakmile je brokolice měkká, přidejte do hrnce smetanu a vše provařte ještě 3–5 minut.

8

Po provaření přidejte smetanový sýr a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

9

Hotovou brokolicovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Tipy na servírování: Polévku lze servírovat s nasucho opečenými krutony z kváskového chleba. Dle chuti můžete před podáváním polévku také pokapat sójovou smetanou a posypat klíčky řeřichy a slunečnicovými semínky. TIP: Dle potřeby můžete polévku zamrazit v uzavíratelné plastové nádobě. Takto uskladněná polévka vydrží 3–5 měsíců
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
13. května 2024

Dost jsem pozměnila, přidala brambory, čerstvý zpěnat, vyvar z chřestu a dochutila ještě čerstvým oreganem. Natěrku jsem vynechala.

Automaticky přeloženo

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních