Bramborový guláš s žampiony a cizrnou
- 4 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 311 kcal
- 10 g bílkovin
- 12 g tuků
- 37 g sacharidů
Suroviny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 400 g syrových brambor varného typu B (oloupat a nakrájet na cca 1cm kostičky)
- 200 g čerstvých hnědých žampionů (nakrájet na čtvrtky)
- 1 stroužek česneku (nasekat najemno)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce mleté uzené papriky (lze nahradit i mletou sladkou)
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 ml rajčatového pyré
- smetana na vaření (12 % tuku)
- 240 g cizrny z konzervy (scedit)
- 10 g čerstvé pažitky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Nejprve ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje.
Jakmile je olej rozpálený, do hrnce přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 4–5 minut na středním plameni.
Do hrnce s opečenou cibulí přidejte na kostičky nakrájené brambory, na čtvrtiny nakrájené žampiony, najemno nasekaný česnek a mletý kmín a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté přidejte mletou papriku a rajčatový protlak. Vše promíchejte a opékejte ještě další 2 minuty.
Následně obsah hrnce zalijte 500 ml zeleninového vývaru, přidejte rajčatové pyré a směs osolte a opepřete. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte 15–17 minut na středním plameni, dokud nezměknou brambory.
Jakmile jsou brambory měkké, do hrnce přilijte 100 ml smetany a přisypte scezenou cizrnu. Směs promíchejte a provařte ještě 4 minuty na středním plameni v odkrytém hrnci.
Jakmile je bramborový guláš provařený, vypněte plamen, guláš rozdělte do 4 talířů, posypte jej najemno nasekanou čerstvou pažitkou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
velmi mi chutnalo
Automaticky přeloženo
000