Bramborovohoubový guláš
- 5 min
- 32 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 417 kcal
- 14 g bílkovin
- 18 g tuků
- 44 g sacharidů
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 400 g žampionů (nakrájet na čtvrtky)
- 500 g syrových brambor varného typu B (nakrájet na kostičky)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 30 g libovolných sušených hub
- 1 stroužek česneku (nastrouhat najemno)
- 1200 ml zeleninového vývaru (lze použít vodu)
- 200 g předvařené cizrny (scedit)
- 120 ml sójové smetany (můžete nahradit 12% smetanou na vaření)
- 1 lžička sušené majoránky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na středním plameni rozpalte větší hrnec s olivovým olejem.
Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte ji na středním plameni 4–5 minut.
Následně přidejte žampiony a brambory a restujte dalších 5 minut.
Po orestování do hrnce přidejte rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, sušené houby a česnek, důkladně promíchejte, zalijte vývarem a nakonec přidejte sůl a pepř.
Směs přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 15–17 minut, dokud brambory nezměknou.
Jakmile budou brambory měkké, přidejte do hrnce cizrnu, smetanu a sušenou majoránku a vše společně provařte 5 minut na středním plameni.
Po provaření dochuťte solí a pepřem, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
chutný
Automaticky přeloženo
Guláš velmi chutný ikdyž v něm není maso. Doporučuji!
jednoduché, rychlé a chutné :)
Automaticky přeloženo