HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.

2

Nachystejte si pekáč (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

3

Připravte si těsto: Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, kakao a cukr a promíchejte.

4

Následně přidejte 2 vejce, olej, 300 ml mléka a vše důkladně promíchejte, tak aby vzniklo hladké těsto. To poté nalijte do připraveného pekáče.

5

Nyní si připravte druhou mísu a v ní vyšlehejte tvaroh, vanilkový extrakt, 2 vejce a 150 ml mléka.

6

Tvarohovou směs následně naneste lžící na těsto v pekáči a rozprostřete ho po celém těstě tak, aby vzniklo mramorování – lžící přitom pohybujte do tvaru kříže.

7

V posledním kroku vložte pekáč do vyhřáté trouby a buchtu pečte 25 minut na 180–190 °C.

8

Následně ji rozkrájejte na 15 kousků a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Nikalll
17. srpna 2021

Já jsem také přisladila jak těsto tak tvaroh. A vylepšila jsem to ještě ovocem. Do hnědého těsta jsem přidala meruňky nakrájené na kousky a do tvarohového jsem na vrh dala borůvky a jahody. Místo kravského mléka jsem použila kokosové. Pekla jsem o 10 minut déle. Buchta mi moc chutná.

hodnocení_1197667
Martina Nováková
17. srpna 2021

Na uváděné množství mouky mi přijde hodně kakaa a málo cukru, do tvarohu dokonce žádný cukr, ani jiné sladidlo. Těsto bylo hodně hořké, takže jsem trochu přislazovala a osladila jsem i tvaroh, pak už to bylo dobré 🙂

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních