

Jogurtová bábovka
10 min
50 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 223 Kcal
- 5 g bílkovin
- 11 g tuků
- 20 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 150 g xylitolu (lze nahradit třtinovým cukrem)
- 400 g bílého jogurtu (maximálně 3 % tuku)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 100 g libovolného oleje
- 230 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 12 g kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 špetka soli
- 2× vejce velikosti L
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku (⌀ 23 cm) vymažte tukem a vysypte pšeničnou moukou.
Následně do mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte xylitol a společně vyšlehejte do pěny. Vzniklou pěnu promíchejte s jogurtem, vanilkovým extraktem a olejem.
V druhé míse smíchejte dohromady všechny sypké suroviny a vmíchejte je k vaječné směsi.
Vzniklým těstem naplňte připravenou formu, těsto uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 180 °C.
Upečenou bábovku nechte chvíli zchladnout a poté vyklopte z formy na talíř. Hotovou bábovku rozkrájejte na 12 porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vyborna, vlacna babovka. Konecne jsem objevila paradni recept na babovku!
Bábovka je chuťově moc dobrá. Jen mi po vytaažení z trouby propadla. Pekla jsem podle návodu. Nevíte někdo, kde jsem mohla udělat chybu?
Velmi dobře.
Automaticky přeloženo