HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 299 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 15 g tuků
  • 28 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě mandlových plátků a hořké čokolády.

3

Formu (20 × 30) cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a naplňte vzniklým těstem. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C. Před vytažením perníku z trouby zkontrolujte propečenost těsta špejlí. Špejli zapíchněte do středu perníku a vytáhněte. Pokud vytáhnete suchou špejli, je perník dostatečně propečený. Pokud ne, vraťte ho na dalších pár minut dopéct do trouby.

4

Než se perník upeče, rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

5

Upečený perník nechte vychladnout na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou, posypte plátky mandlí, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Šarka Kožusznikova
17. ledna 2021

výborný

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních