HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě mandlových plátků a hořké čokolády.

3

Formu (20 × 30) cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a naplňte vzniklým těstem. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C. Před vytažením perníku z trouby zkontrolujte propečenost těsta špejlí. Špejli zapíchněte do středu perníku a vytáhněte. Pokud vytáhnete suchou špejli, je perník dostatečně propečený. Pokud ne, vraťte ho na dalších pár minut dopéct do trouby.

4

Než se perník upeče, rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

5

Upečený perník nechte vychladnout na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou, posypte plátky mandlí, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Petra Jonášová
27. května 2021

Perník celkem ušel, ale dala jsem o 80g mouky méně a o 40g medu více, už i dle zkušeností níže, navíc jsem do perníku zašlehala marmeládu (jahodovou). Perník moc nevyběhl a byl takový tužší, příště bych vynechala skořici a zkusila bych zamíchat třeba nastrouhané jablko. Dělala jsem ve formě na dort (25cm), vyška cca 2-3cm, asi 50min v klasické elektrické na 180st., neuškodilo by mu o chviličku déle. Na půlku jsem dala citronovou polevu a na druhou čokoládovou posypanou mletými mandlemi.

hodnocení_1177823
Lenka Malá
22. května 2021

Moc dobrý 🙂

andrea.lungrikova@gmail.com
01. května 2021

Ked som tento pernik piekla prvykrat, bol suchy a bez chuti. Ale zemlovka bola z neho vynikajuca 😊 Druhykrat som do cesta pridala nastruhane jablka a bol super stavnaty.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních