Bounty řezy
- 20 min
- 40 min
- Střední
- 20 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 174 kcal
- 4 g bílkovin
- 12 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
- 1× vejce
- 50 g slunečnicového oleje
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžičky stévie
- 250 ml mléka
- 120 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce holandského kakaa
Štítky
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
V míse si vyšleháme rozklepnutá vejce s olejem, stévií a mlékem.
Přimícháme prositou mouku, kokos, prášek do pečiva a kakao.
Vařečkou vše promícháme v tužší těsto.
Těsto nalijeme do formy 20 × 30 cm a pečeme při 170–180 °C po dobu 30–40 minut.
Mezitím si připravíme náplň smícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň dáme zatím do lednice.
Upečený korpus, necháme vychladnout na mřížce. Vychladlý ho pak podélně rozřízneme, namažeme náplní a dáme ještě na pár minut do lednice.
Nakrájíme ho na zhruba 20 stejných dílků a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za mě úplně luxusní dezert, i když trochu kalorická bomba, díky kokosu. Místo stévie jsem dala trochu medu. Dělala jsem jen jednopatrový, na korpus krém a na něj tenká vrstva čokoládové polevy a paráda! Všichni si moc pochutnali.
Rozhodla jsem se pro muffinovou verzi...nadychane, krehke, lehce medove nasladle. Z testa 12ks muffinu. Hodnotim 3-4/5.