HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Čerstvé houby si očistěte a nakrájejte na menší kousky. Totéž udělejte i s mrkví, celerem a bramborami. Šalotky nakrájejte najemno.

2

Rozpalte pánev, nechte na ní rozpustit ghí a na něm poté na středním plameni osmahněte šalotku (2 minuty).

3

Sušené houby slijte a spolu s čerstvými houbami a připravenou zeleninou je přidejte k šalotce. Vše podlijte trochou vývaru, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut dusit na středním plameni.

4

Po uplynutí uvedeného času přilijte zbývající vývar, prolisujte do polévky stroužky česneku a vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne (20 minut).

5

Nakonec polévku okořeňte a přidejte smetanu. Pokud chcete, můžete polévku rozmixovat.

TIP
Polévku můžete před podáváním zakápnout olivovým olejem a ozdobit osmaženými houbami, lístky čerstvé bazalky a nasekanou jarní cibulkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Maria Munkova
20. srpna 2022

Výborná polévka

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Jana Pospíšilová
22. října 2021

Výborné

SylvieA
11. března 2021

Naprosto perfektní a rychlá večeře. Přidala jsem trochu octa, protože my máme rádi houbovou polévku dokysela. 😀

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních