
Vegetariánské burgery
20 min
40 min
Střední
8 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 283 Kcal
- 12 g bílkovin
- 3 g tuků
- 53 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 190 °C.
Mrkev si očistíme a nastrouháme.
Fazole, červenou čočku, šalotku a česnek si rozmixujeme v mixéru.
Přidáme k mrkvi.
Směs osolíme, opepříme, přidáme kari a lahůdkové droždí.
Nakonec zapracujeme vejce.
Ze směsi tvoříme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby a pečeme při 190 °C 40 minut.
Bulky si rozpůlíme, a na každou polovinu dáme kolečko červené cibule a pár salátových listů.
Na salátové listy položíme burger, dáme další vrstvu salátu nakonec přiklopíme druhou polovinou bulky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné!
Nedělali jsme jako burgery, ale k plackám jsme si udělali salát. Fakt jsme si puchutnali.