🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 191 Kcal
  • 7 g bílkovin
  • 5,3 g tuků
  • 30,7 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

12 kusů

Štítky

Postup přípravy

1

Vodu, mléko, cukr a rozdrolené droždí smíchejte v hrníčku, ten dejte na teplé místo a nechejte vzejít kvásek.

2

Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s připraveným kváskem, solí a olejem.

3

Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechejte kynout na teplém místě 1 hodinu.

4

Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.

5

Z těsta tvarujte bulky (pokud se těsto moc lepí, podsypejte jej moukou) a pokládejte je na připravený plech. Nechejte je kynout ještě dalších 15 minut.

6

Zatímco bulky kynou, předehřejte troubu na 220 °C.

7

Pokud chcete, můžete bulky těsně před pečením potřít vodou a posypat dýňovými semínky.

8

Plech s bulkami dejte do trouby a pečte 25 minut při 220 °C.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Wolf
18. června 2020

Super 👌

Fia
10. května 2020

Moc moc dobry, musela jsem přidat více vody a mléka, nejlepsi s bylinkovým máslem.

hodnocení_1166965
Kateřina K
05. května 2020

Sice jsem musela pridat o dost vic mouky, protoze testo se opravdu hodne lepilo, ale jsou vyborne.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních