

Celozrnné bulky – základní recept
105 min
25 min
Snadné
12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 191 Kcal
- 7 g bílkovin
- 5,3 g tuků
- 30,7 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Vodu, mléko, cukr a droždí smíchejte v hrníčku, ten dejte na teplé místo a nechejte vzejít kvásek.
Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s připraveným kváskem, solí a olejem.
Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechejte kynout na teplém místě 1 hodinu.
Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.
Z těsta tvarujte bulky (pokud se těsto moc lepí, podsypejte jej moukou) a pokládejte je na připravený plech. Nechejte je kynout ještě dalších 15 minut.
Zatímco bulky kynou, předehřejte troubu na 220 °C.
Pokud chcete, můžete bulky těsně před pečením potřít vodou a posypat dýňovými semínky.
Plech s bulkami dejte do trouby a pečte 25 minut při 220 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Rychlé a chutné! Příště zkusím místo droždí kvásek.
Po uhnětení těsta jsem začala litovat, vypadalo to hrozně, strašně lepilo. Ale po upečení, vynikající!!! Nenechte se zastrašit 😆
Moc se mi to líbilo, skvělý malý recept! 🙂
Automaticky přeloženo