HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 191 Kcal
  • 7 g bílkovin
  • 5,3 g tuků
  • 30,7 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

12 kusů

Štítky

Postup přípravy

1

Vodu, mléko, cukr a droždí smíchejte v hrníčku, ten dejte na teplé místo a nechejte vzejít kvásek.

2

Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s připraveným kváskem, solí a olejem.

3

Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechejte kynout na teplém místě 1 hodinu.

4

Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.

5

Z těsta tvarujte bulky (pokud se těsto moc lepí, podsypejte jej moukou) a pokládejte je na připravený plech. Nechejte je kynout ještě dalších 15 minut.

6

Zatímco bulky kynou, předehřejte troubu na 220 °C.

7

Pokud chcete, můžete bulky těsně před pečením potřít vodou a posypat dýňovými semínky.

8

Plech s bulkami dejte do trouby a pečte 25 minut při 220 °C.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Boženka Fišerová
07. června 2022

Ten recept je celý špatně, těžká mouka, ohromné množství droždí, tak je potřeba dát tak 15 gramů na půl kila a to živého a ne 20 gramů sušeného. A mouky kombinovat, pouze ze špaldové bude ten chleba hutný a špatně se bude krájet.

rado.reha
22. května 2022

Zas tak trochu divny recept..nejak moc drozdi stejne to k nakynuti moc nepomohlo. Pozivatelne.

Romča92
14. března 2022

Výborné, doporučuji!

hodnocení_1286734
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních