![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Listové saláty vévodí v kuchyni na jaře, a hlavně v létě. Existuje jich mnoho druhů a každý má svou zvláštní charakteristiku. V našich končinách si můžeme pochutnat na salátu hlávkovém, římském, ledovém, patří mezi ně i rukola, dubáček, čekanka, polníček i štěrbák. Saláty se od sebe liší nejen velikostí, ale především chutí a listovou strukturou. První tři zmíněné mají spíš neutrální chuť, zato například rukola je mírně štiplavá. Všechny saláty jsou bohatým zdrojem vitaminu K, který pomáhá srážet krev, a C, dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro krvetvorbu, draslík, který reguluje krevní tlak, a vlákninu. Nejlépe nám listové saláty poslouží ve studené kuchyni, ale třeba čekanka je vhodná i pro tepelnou úpravu – dá se zapékat a smažit.