Vegetariánské burgery
- 20 min
- 47 min
- Střední
- 6 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 539 kcal
- 19 g bílkovin
- 19 g tuků
- 68 g sacharidů
Suroviny
- 100 g červené čočky v suchém stavu
- 2× střední mrkev (2× 120 g)
- 200 g předvařených červených fazolí
- 1× cibule šalotka (oloupat)
- 2 stroužky česneku (oloupat)
- 1× menší vejce
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 6× celozrnná bulka
- 6 lžic veganské tatarské omáčky (cca 90 g)
- ½× střední červená cibule (nakrájet na kolečka)
- 70 g čerstvých salátových listů
- 2× střední rajče (nakrájet na kolečka)
- 100 g salátové okurky (nakrájet na kolečka)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Červenou čočku vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte na středním plameni doměkka (5–7 minut). Vznikne vám hustší kaše.
Uvařenou čočku odstavte z plotny a nechte vychladnout. Po uvaření čočka zhruba dvojnásobně nabyde na objemu – do misky odeberte 200 g.
Troubu předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Mrkve oloupejte a nastrouhejte najemno. Předvařené fazole, červenou čočku, oloupanou šalotku a oloupané stroužky česneku společně rozmixujte a vložte do mísy.
Do mísy přidejte připravené mrkve, vejce, kari koření, lahůdkové droždí, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
Ze vzniklé směsi tvořte placičky a pokládejte je na připravený plech. Plech s placičkami poté vložte do předehřáté trouby a pečte 40 minut při 190 °C.
Mezitím rozpulte celozrnné bulky a opečte je nasucho na pánvi na středním plameni.
Všechny poloviny opečených bulek potřete veganskou tatarskou omáčkou. Na každou spodní polovinu dejte kolečko červené cibule, pár salátových listů, upečený burger, kolečko rajčete a okurky a vše přiklopte horní polovinou bulky.
Hotové vegetariánské burgery rozdělte na 6 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
5
Automaticky přeloženo
Výborné. V mém podání spíš karbanatek s domácími hranolky. Určitě jsem nevařila naposledy 😊
Nedrží moc pohromadě i po přidání mouky a vajíčka, jinak ale chuťově dobré.