
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Červenou rýži propláchněte ve studené vodě a uvařte ji v dostatečném množství osolené vody doměkka na mírném plameni (potrvá to cca 40–50 minut).
Troubu předehřejte na 220 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Papriky dejte na připravený plech a pokapejte olejem. Poté je vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezačne černat a dělat puchýře (potrvá to cca 30–40 minut).
Upečené papriky opatrně vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Až papriky zchladnou, oloupejte slupku. Dávejte pozor, uvnitř paprik je horká pára. Z paprik také odstraňte bubáky se semínky a vysušte je papírovou utěrkou.
Najemno nastrouhejte tofu a mrkev, smíchejte je s vejcem, ovesnými vločkami, drceným kmínem, solí a pepřem a nechte 5 minut odležet.
Mezitím si opět připravte plech s pečicím papírem (můžete použít stejný pečicí papír jako předtím) a troubu ztlumte na 180 °C.
Ze směsi vytvarujte malé karbanátky (8 kusů), obalte je v sezamových semínkách a naskládejte na plech. Karbanátky pečte cca 25 minut na 180 °C.
Než se karbanátky upečou, pečené papriky a jarní cibulku nakrájejte najemno, smíchejte s uvařenou rýží, 2 lžícemi oleje a promíchejte. Podle chuti osolte. Podávejte s karbanátky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Strašně moc dobrý chutný recept. Čím více jídel z této stránky zkouším tím více jsem nadšená ☺️
Velmi dobré, určitě nedělám naposledy.