HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 518 kcal
  • 19 g bílkovin
  • 29 g tuků
  • 43 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

4 porce

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Červenou rýži propláchněte ve studené vodě a uvařte ji v dostatečném množství osolené vody doměkka na mírném plameni (potrvá to cca 40–50 minut).

2

Troubu předehřejte na 220 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

3

Papriky dejte na připravený plech a pokapejte olejem. Poté je vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezačne černat a dělat puchýře (potrvá to cca 30–40 minut).

4

Upečené papriky opatrně vložte do mikrotenového sáčku a nechte zapařit. Až papriky zchladnou, oloupejte slupku. Dávejte pozor, uvnitř paprik je horká pára. Z paprik také odstraňte bubáky se semínky a vysušte je papírovou utěrkou.

5

Najemno nastrouhejte tofu a mrkev, smíchejte je s vejcem, ovesnými vločkami, drceným kmínem, solí a pepřem a nechte 5 minut odležet.

6

Mezitím si opět připravte plech s pečicím papírem (můžete použít stejný pečicí papír jako předtím) a troubu ztlumte na 180 °C.

7

Ze směsi vytvarujte malé karbanátky (8 kusů), obalte je v sezamových semínkách a naskládejte na plech. Karbanátky pečte cca 25 minut na 180 °C.

8

Než se karbanátky upečou, pečené papriky a jarní cibulku nakrájejte najemno, smíchejte s uvařenou rýží, 2 lžícemi oleje a promíchejte. Podle chuti osolte. Podávejte s karbanátky.

TIP
Místo červené rýže můžete zkusit červenou pšenici, obsahující přírodní barviva – antokyany, které jsou skvělým antioxidantem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Michaela Faldíková
14. února 2024

tofu 1 marinované, 1 klasik - celkem 400g 3 vejce a kvůli mrkvové šťávě jsem pro lepší tvarování přidala hl. mouku. přidala jsem trochu koriandru - vyšlo na 12 středních karbanátků. Rýže jasmínová, vařila jsem s hřebíčkem. Šalotku jsem smažila na oliv. oleji s posypáním sušeného česneku. Karbanátky samy o sobě spíše suché. Naštěstí mám ráda převaženou rýži, která to dorovnává. I tak nějaká omáčka není od věci (já si karbanátky trochu namáčela do Med&Hořčice). Velmi dobré jídlo. 🤌🏼❤️

luciehrudova
21. června 2023

Trochu netypická chuť, ale nebyly špatné, za mě lepší za studena.

Maruška Hynková
04. února 2022

Strašně moc dobrý chutný recept. Čím více jídel z této stránky zkouším tím více jsem nadšená ☺️

hodnocení_1299477
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních