Tofu karbanátky s červenou rýží
20 min
50 min
Střední
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 825 Kcal
- 36 g bílkovin
- 45 g tuků
- 68 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Červenou rýži propláchneme ve studené vodě a vložíme ji do hrnce s čistou vodou. Poměr vody a rýže je 2:1. Přidáme kapku oleje a špetku soli. Na mírném ohni vaříme cca 40 - 50 minut pod pokličkou.
Mezitím si nastrouháme tofu a mrkev, smícháme s vejcem, solí a pepřem.
Ze směsi tvarujeme malinké karbanátky (cca 6 kusů) a ty pak obalujeme v sezamových semínkách.
Karbanátky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem společně s očištěnými a rozpůlenými paprikami.
Pečeme cca 12 minut.
Poté papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s uvařenou rýží a podáváme s karbanátky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Hodně suché, chyběla mi nějaká omáčka k tomu.
Naprosto vynikající a lehká mňamka. 👌 Rozhodně jsem je nedělala naposledy. 😊
Výborné. Dělala jsem pouze karbanátky a byly skvělé, vláčné a moc hezký se tvarovaly. Určitě budu vařit znovu.