🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 825 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 45 g tuků
  • 68 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

Červenou rýži propláchneme ve studené vodě a vložíme ji do hrnce s čistou vodou. Poměr vody a rýže je 2:1. Přidáme kapku oleje a špetku soli. Na mírném ohni vaříme cca 40 - 50 minut pod pokličkou.

3

Mezitím si nastrouháme tofu a mrkev, smícháme s vejcem, solí a pepřem.

4

Ze směsi tvarujeme malinké karbanátky (cca 6 kusů) a ty pak obalujeme v sezamových semínkách.

5

Karbanátky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem společně s očištěnými a rozpůlenými paprikami.

6

Pečeme cca 12 minut.

7

Poté papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s uvařenou rýží a podáváme s karbanátky.

8

Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Bára Vandírková
31. května 2020

Naprosto vynikající a lehká mňamka. 👌 Rozhodně jsem je nedělala naposledy. 😊

Veronika Ž.
29. dubna 2020

Výborné. Dělala jsem pouze karbanátky a byly skvělé, vláčné a moc hezký se tvarovaly. Určitě budu vařit znovu.

Samuel Bubatý
15. března 2020

Chutilo, ja by som tam uvital este omacku

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních