HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Pokud používáte sušené houby, dejte je večer předtím namočit do studené vody či jemně osoleného mléka.

2

Oba hovězí steaky nechte alespoň 30 minut v pokojové teplotě.

3

Brambory nakrájejte na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nasekaný rozmarýn a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Dejte do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut na 180 °C (dokud se na bramborách nevytvoří hnědé puchýřky).

4

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci másla. Maso mezitím osolte a opepřete a poté opečte cca 4 minuty z každé strany. Následně jej z pánve vyjměte a zabalte do alobalu.

5

Do pánve dejte druhou lžíci přepuštěného másla. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a restujte, dokud nezesklovatí (cca 1 minutu).

6

Přidejte houby, tymián a vinný ocet a restujte ještě 2 minuty.

7

Hotový steak nakrájejte na plátky. Podávejte s restovanými houbami a opečenými bramborami.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Éva Szabó
29. srpna 2023

Dopadlo to velmi chutně, děkujeme.😀

Automaticky přeloženo

verunkafiserovaaseznamcz
06. října 2022

Manželovi to velice chutnalo😇

hodnocení_1366456
Lenka Hubková
27. dubna 2022

maso přetížené🥲 houby skvělé brambory též 😊

hodnocení_1176907
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních