HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Pokud používáme sušené houby, dáme je večer předtím namočit do studené vody či jemně osoleného mléka.

2

Oba hovězí steaky o pokojové teplotě osolíme a opepříme, a dáme zatím stranou.

3

Brambory nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekaný rozmarýn a lžíci olivového oleje. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na cca 15 minut (dokud se na bramborách nevytvoří hnědé puchýřky).

4

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci másla a maso opečeme z každé strany cca 4 minuty. Vyjmeme, zabalíme do alobalu, a do pánve dáme druhou lžíci přepuštěného másla.

5

Přidáme cibulku nakrájenou na jemno a restujeme, dokud nezesklovatí (cca 1 minutu).

6

Přidáme houby, tymián, vinný ocet a restujeme ještě 2 minuty.

7

Hotový steak nakrájíme na plátky. Podáváme s restovanými houbami a opečenými bramborami.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Magdaléna Mirošová
22. února 2021

dokonaly nedelni obed

plysakvonplys
04. května 2020

Jednoduché, rychlé a chuťově skvělé!

Zdeňka Felixová
26. února 2020

Skvělé, brambory jsou naprosto úžasné a budu je dělat i s jiným jídlem.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních