
Sada 3 nožů Opinel

Troubu předehřejte na 180 °C.
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
Připravte si hrnec s vroucí vodou, přidejte do něj nakrájené brambory, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 15 minut).
Než se uvaří brambory, nakrájejte si lososa na menší kousky a jarní cibulky nasekejte najemno.
Uvařené brambory slijte, přemístěte do mísy a rozšťouchejte. Poté do mísy přidejte nakrájeného lososa, nasekané cibulky, 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Ze směsi v míse rukama postupně vytvarujte 8 placek, které obalujte v sezamu a pokládejte na vyložený plech.
Plech s plackami přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
Hotové karbanátky vyndejte z trouby a podávejte s citronem.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Rychlé a výborné. Na karbanátky jsem použila brambory zbylé ze včerejšího oběda a jako přílohu, kromě salátu, jsem upekla hranolky. Easy peasy a moc chutné! 🤷♀️👍
Byly dobré, jen příště k tomu udělám nějaký dip 😊
Výborné. Za nás nejlepší studené další den 😋