Kolínka s rajčaty a mrkví
- 10 min
- 48 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %
Strana 144Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 423 kcal
- 10 g bílkovin
- 16 g tuků
- 56 g sacharidů
Suroviny
- 250 g celozrnných kolínek (v suchém stavu)
- 200 g mrkve
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 220 g krájených rajčat z plechovky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 50 g černých oliv bez pecky
- 80 g cherry rajčátek (nakrájet na poloviny)
- 15 g másla
- 50 g natě z jarní cibulky (nakrájet najemno)
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve si přiveďte k varu osolenou vodou. Jakmile začne vřít, vsypte do ní kolínka a uvařte je dle instrukcí na obalu. Kolínka po uvaření sceďte.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Na pánev nalijte olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a mrkev a společně restujte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, sladkou papriku a vinný ocet a vše vařte 13–14 minut na středním plameni.
Jakmile bude směs zarestovaná, přidejte do pánve rajčata z plechovky, vývar, černé olivy a nakrájená cherry rajčátka a vše společně vařte 9–10 minut na středním plameni.
V momentě, kdy bude mrkev měkká, vypněte plamen, přidejte uvařená kolínka, máslo a nať z jarní cibulky, dochuťte oreganem, solí a pepřem, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající, dělám už po několikáté 👏
Moc nenadchlo, kromě sem tam kyselkavější chutě z rajčat, je to takové nijaké
super rychlé dobré jídlo a s chilli to nemá chybu.