Veganské tiramisu
- 10 min
- 0 min
- Snadné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 550 kcal
- 19 g bílkovin
- 38 g tuků
- 34 g sacharidů
Suroviny
- 200 g bílé pohankové mouky hladké
- 100 g mletých mandlí
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička stévie
- 300 ml mandlového mléka
- 1 šálku silného espressa
- 80 ml slunečnicového oleje
- 400 g tofu
- 1 šálku silného espressa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g arašídového másla bez cukru
- voda (pár lžic)
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C.
Mouku, mandle a prášek do pečiva smíchejte v míse.
Přidejte olej, stévii, mléko, espresso a zamíchejte.
Těsto nalijte do formy (20 cm x 30 cm) vyložené pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20–25 minut při 160–170 °C.
Než se upeče piškot, připravte si krém. Rozmixujte společně tofu, šálek espressa, vanilkový extrakt, arašídové máslo a pár lžic vody.
Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.
Z korpusu vykrájejte formičkou nebo sklenicí 12 stejných koleček.
Vezměte si sklenici nebo cukrářskou formu a na její dno dejte jedno vykrojené kolečko, pomažte tofu krémem, přiklopte druhým kolečkem a ještě jednou pomažte krémem.
Takto připravte 6 stejných porcí a dejte chladit na cca 1 hodinu do lednice.
Před podáváním každou porci posypte kakaaem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tenhle recept mě dost zaujal, ale výsledek trochu zklamání. Do krému jsem přidala med na dochucení, takže byl dezert aspoň trochu sladký, ale stejně mě to nepřesvědčilo. Tuhle verzi tiramisu asi už neudělám.
Ještě jsem to nejedla ale zkusím neboť nikdy jsem nejedla zdravě ak tomu jsem bezlepková.
Automaticky přeloženo
Recept jsem dělala přesně podle zadání a upřímně nikomu to nechutnalo. Celé to šlo do koše. Bohužel první zklamání tady🤷🏻♀️