HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Káva

Kávovník pochází z afrického kontinentu. Kávová zrna, která se praží a následně melou na jemný prášek, pocházejí z plodu kávovníku. Způsob a délka pražení určuje kvalitu výsledné kávy. Zdraví prospěšné látky v ní zůstávají nehledě na způsob její úpravy. Obsahuje třikrát více antioxidantů než zelený čaj a z minerálních látek obsahuje zejména draslík a hořčík. Do těla je schopna dostat až 70 % antioxidantů, proto pomáhá proti kardiovaskulárním chorobám a případně potlačit vznik rakoviny. Používá se rovněž při léčbě Alzheimerově nemoci. Základní úprava: Káva se uplatní i v kuchyni, především ale ta instantní nebo zrnková. Kouzlit z ní můžete třeba vynikající dezerty.

Recepty, které obsahují Káva