
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Troubu předehřejte na 175 °C.
Banány rozmačkejte v míse vidličkou (pokud jsou moc tvrdé, dejte je na chvilku do vyhřáté trouby).
K rozmačkaným banánům přidejte med, kokosový olej, vše zamíchejte a mísu dejte zatím stranou.
Vezměte druhou mísu a nasypte do ní špaldovou mouku, přidejte kakao a prášek do pečiva. Nakonec přimíchejte rozmačkané banány.
Přidejte obě plechovky kokosového mléka, zamíchejte a těsto přelijte do vymazané koláčové formy (⌀22 - 25 cm).
Korpus dejte do trouby a pečte 55-60 minut stále na 165–175 °C (pečení s banánem způsobí, že korpus bude vždy tak trochu vlhký, proto zkoušení špejlí, jestli je těsto hotové, nedává v tomto případě smysl).
Zatímco se peče korpus, připravte náplň. Rozmixujte společně avokáda, kakao, javorový sirup a kokosový olej.
Náplň dejte do lednice, než se korpus upeče.
Upečený korpus, nechte vychladnout. Poté podélně rozřízněte, namažte 1/2 polovinou náplně a zbylou náplní potřete boky a vrch korpusu.
Koláč dejte před podáváním alespoň na 1-2 hodiny do lednice.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními