HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 300 kcal
  • 13 g bílkovin
  • 21 g tuků
  • 17 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

10 porcí

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 175–180 °C.

2

Mezitím začněte s přípravou korpusu. Připravte si 2 misky. Každé vejce rozklepněte a žloutky a bílky oddělte do misek. Do misky se žloutky přidejte med s řepkovým olejem a společně je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným žloutkům přilijte 3 lžíce mléka, přisypte prášek do pečiva, špaldovou mouku a kakao a ze vzniklé směsi vypracujte řidší těsto.

3

Vzniklé těsto dejte na chvíli stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Jakmile je sníh vyšlehaný, postupně jej zašlehávejte do řidšího těsta.

4

Připravte si dortovou formu (⌀ 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Připravené těsto nalijte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 12–15 minut při 175–180 °C.

5

Hotový korpus nechte po upečení alespoň 35–40 minut vychladnout.

6

Mezitím si připravte menší kastrol s 200 ml vody a na středním plameni přiveďte vodu k varu. Než se voda začne vařit, ve větší míse smíchejte tvaroh s medem. Poté do vroucí vody přisypte agar a povařte 30 sekund na středním plameni. Následně celý obsah kastrolu nalijte do misky s tvarohem a vše důkladně promíchejte. Vzniklý krém naneste na upečený korpus a dejte alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.

7

Jakmile krém ztuhne, rozpusťte nad vodní lázní čokoládu s máslem a vodou. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou, máslem a 2 lžícemi vody a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou. Nakonec rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně nalijte na krém a nechte alespoň 1 hodinu ztuhnout.

8

Hotový dort nakrájejte na 10 porcí a podávejte.

TIP
Dort Míša můžete připravit i na etapy. Pokud nemáte čas udělat všechny 3 vrstvy naráz, můžete udělat například jen 2 a další den dokončit tu poslední. Je potřeba dodržet stejnou posloupnost přípravy vrstev jako v postupu, časové prodlevy však můžete mít delší.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Hana Lukášová
03. března 2024

Výborný dort, jen čokoláda jak ztvrdne, tak se láme a sjíždí po tvarohu, takže příště něčím víc naředím, aby se lépe krájelo.

hodnocení_1473789
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních