Tvarohová buchta
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 15 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 216 kcal
- 10 g bílkovin
- 8 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.
Nachystejte si pekáč (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
Připravte si těsto: Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, kakao a cukr a promíchejte.
Následně přidejte 2 vejce, olej, 300 ml mléka a vše důkladně promíchejte, tak aby vzniklo hladké těsto. To poté nalijte do připraveného pekáče.
Nyní si připravte druhou mísu a v ní vyšlehejte tvaroh, vanilkový extrakt, 2 vejce a 150 ml mléka.
Tvarohovou směs následně naneste lžící na těsto v pekáči a rozprostřete ho po celém těstě tak, aby vzniklo mramorování – lžící přitom pohybujte do tvaru kříže.
V posledním kroku vložte pekáč do vyhřáté trouby a buchtu pečte 25 minut na 180–190 °C.
Následně ji rozkrájejte na 15 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vůbec nám nechutnalo
Konzistence dobrá, ale jaksi bez chuti, přisladila bych tvaroh a to jsem spíše zvyklá v receptech cukr odebírat.
Recept, který člověk musí kompletně předělat, aby byl co k čemu, je naprosto k ničemu. Doporučuji najít na webu jinou variantu tvarohové buchty. V těstě málo cukru, ve tvarohu žádný, mléko do tvarohu už asi přijít nemělo, spíš by ho uvítalo těsto. Chuťově dobré, ale chuťově dobrý je i tvaroh s cukrem sám, že ano.. Konzistence šílená.