

Rebarborový koláč s drobenkou
25 min
30 min
Snadné
12 kusů
Oslavte příchod léta nejlepším rebarborovým koláčem s máslovo-mandlovou drobenkou. Tenhle čistě sezónní moučník vám okamžitě zvedne náladu. Jeho příprava je snadná a díky vybraným nutričně bohatším ingrediencím můžete hřešit s čistým svědomím. Jen pozor, rebarborová sezóna netrvá dlouho.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 304 Kcal
- 8 g bílkovin
- 19 g tuků
- 25 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
12 kusů
Na těsto
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 140 g tvarohu
- 50 g medu
- 60 ml oleje
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 400 g rebarbory
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 175 °C.
2
Mouku smíchejte v jedné míse s práškem do pečiva. Tvaroh s medem, olejem, mlékem a vejci vyšlehejte v druhé míse.
3
Obsah obou mís spojte a těsto nalijte do vymazané formy (20x30cm).
4
Rebarboru očistěte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte s 2 lžícemi medu a vyskládejte do formy na těsto.
5
Nakonec si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mleté i plátkové mandle, vločky a med. Rukama vše promněte a drobenku rozdrobte na rebarboru.
6
Koláč dejte péct do předehřáté trouby při 175° C na 25-30 minut.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Koláč už se péče😍🙂👌rebarboru miluji👌
Výborný 🫠🤤
Mnam. Také jsem dala 250g tvarohu a přisladila jsem víc, příště bych oslavila tak jak je v postupu. Ale jinak super,
Automaticky přeloženo