Raw čokoládový koláč
- 380 min
- 0 min
- Snadné
- 12 porcí
Chystáte se na návštěvu a přemýšlíte, čím byste mohli hostitele překvapit? Zkuste náš raw čokoládový koláč. Jeho lahodná a jemná chuť dostane každého milovníka čokolády. Korpus se neláme, ale pěkně křupe, a náplň perfektně drží tvar. A to bez mouky či smetany.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 343 kcal
- 7 g bílkovin
- 19 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
12 porcí
Na korpus
- 100 g ovesných vloček jemných
- 50 g neloupaných mandlí natural
- 50 g kešu ořechů
- 50 g strouhaného kokosu
- 200 g sušených vypeckovaných datlí (namočit 1–2 hodiny v horké vodě)
Štítky
Postup přípravy
1
Připravte si dortovou formu (⌀ 25 cm) a vyložte ji potravinářskou fólií.
2
V kuchyňském mixéru rozmixujte všechny ingredience na korpus.
3
Vzniklou hmotu natlačte do připravené dortové formy a dejte do lednice.
4
Umyjte mixér, dejte do něj ingredience na náplň a rozmixujte je v hladkou hmotu bez hrudek. Tu pak naneste na korpus.
5
Koláč dejte odležet do lednice přes noc (nebo alespoň na 6 hodin).
6
Rozdělte na 12 stejných dílů a podávejte.
TIP
Podávejte ozdobené kakaovými boby a sušenými malinami.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Na korpus umixujeme předem namočené a slité datle 200g s 50g kešu,50g mandlí a 50g kokosu, nakonec vmícháme 100g jemných ovesných vloček. Vzniklou hmotu natlačíme do kruhové formy a dáme vychladit. Na náplň umixujeme avokádo, dva banány, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce agávového sirupu a 200g předem namočených kešu ořechů. Hotovou náplň nalijeme na korpus, vychladíme a krájíme.
Nemyslím, že je to těžké na rozluštění. Suroviny jsou pěkně odděleny mezerou, horní část korpusu a dolní část plná. No to jsou zkušenosti z pečení. :)
Automaticky přeloženo
No nevím, ale pro mne je jasné, co je korpus a co nádivka. Po avokádo je korpus a od avokáda a všechno ostatní nádivka. Je to možná tím, že mám zkušenosti s raw pečením. A moje rada, nomočte si datle a také kešu ořech alespoň na 2 hodiny do vody. Samozřejmě vodu slít 😊 A ještě, chuť tohoto dortu je výborná!
Automaticky přeloženo