Pohankové muffiny
- 10 min
- 30 min
- Střední
- 12 kusů
Vyškemraly si děti, že jim upečete muffiny? Pokud touží po těch sladkých, máme pro vás zdravější variantu. Muffiny z pohankové mouky totiž tolik nezatěžují střeva a přitom mají lákavou chuť i vůni. A když jim do nich přidáte kousky vysokoprocentní čokolády, budou jásat doslova radostí.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
12 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Bílky si oddělíme od žloutků.
2
Troubu si předehřejeme na 180°C. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
3
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem.
4
Ke žloutkové směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko společně s vanilkovým extraktem. Promícháme.
5
Poté opatrně vmícháme sníh z bílků a nastrouhanou hořkou čokoládu.
6
Těstem plníme formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky a pečeme 25-30 minut při 180°C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělé! Podle komentářů jsem přidala jablko. Cukru jen 80 g a na mě jsou sladké až moc - takže příště sotva půlku. Množství vyšlo na 18 ks.
Chutnají 👍
Jsou výborné, nejsou přeslazené 🙂 akorát čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni :)