Mrkvová roláda
- 25 min
- 20 min
- Střední
- 10 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 160Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 161 kcal
- 8 g bílkovin
- 6 g tuků
- 17 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C.
Mouku prosejte do mísy, smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, mletou skořicí, mletým zázvorem a solí.
Vejce vyšlehejte v misce s medem a mlékem a vzniklou směs přimíchejte k mouce a ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy přimíchejte najemno nastrouhanou vysušenou mrkev a ze směsi vypracujte těsto.
Formu (25 × 35) cm vyložte pečicím papírem, naplňte vzniklým těstem a přemístěte do trouby. Těsto pečte 12–18 minut při 165–175 °C.
Než se těsto upeče, připravte náplň. V míse společně vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a vanilkový extrakt.
Upečené těsto opatrně přemístěte na navlhčenou utěrku a i s utěrkou ho zarolujte. Těsto nechte srolované v utěrce minimálně 5 minut. Poté těsto rozbalte, rovnoměrně natřete připraveným krémem a srolujte do rolády. Roládu dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Hotovou roládu nakrájejte na kolečka a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající zdravá vyvážená dobrota. Na snídani / svačinu / po obědě. Určitě znovu udělám. Těsto bych ale roztáhla na větší rozměr aby byla roláda trosku tenčí a tím větší na plochu.
Automaticky přeloženo
Vynikající! Přidala jsem do krému rozvařené kiwi kvůli dětem. Ale sladké je to dost s tím medem. Doporučuji.