Mramorová buchta
- 15 min
- 25 min
- Střední
- 12 porcí
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 172Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 141 kcal
- 4 g bílkovin
- 8 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Ve větší míse smíchejte všechny ingredience na tmavé těsto.
Pečicí formu (30 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem, nalijte do ní těsto a dejte stranou.
Poté připravte světlé těsto. Ve větší míse společně vyšlehejte smetanový sýr, řecký jogurt a med.
Světlé těsto rovnoměrně navrstvěte lžící na to tmavé, poté ho rozprostřete nožem a vytvořte tak mozaiku.
Pečicí formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 20–25 minut.
Hotovou mramorovou buchtu nakrájejte na 12 stejně velkých kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný koláč! Do korpusu jsem nedávala více cukru, než je v receptu, ale do náplně ano. Vše bylo hodně tekuté, a tak jsem pekla déle (50 min.).
.