Košík je prázdný
Koláč z ovesných vloček s hroznovým vínem
- 55 min
- 30 min
- Snadné
- 8 porcí
Zkoušeli jste už někdy přidat hroznové víno do koláče? Že ne? Pak máte tu pravou příležitost! Tento koláč s hroznovým vínem navíc obsahuje dostatek bílkovin a vlákniny, skvěle se proto hodí i ke sladké snídani.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 195 kcal
- 8 g bílkovin
- 6 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Předehřejte si troubu na 180 °C, připravte si kulatou formu (⌀ 26 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Všechny suroviny kromě hroznového vína dejte do středně velké mísy a smíchejte.
3
Hotové těsto nalijte do připravené koláčové formy. Hrozny umyjte a rozprostřete navrch koláče.
4
Pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
5
Po vytažení nechte ½ hodiny vychladnout ve formě a poté podávejte.
TIP
Každá trouba peče trochu jinak, proto dejte pozor na správné nastavení teploty.
Podávejte s jogurtem a dalším hroznovým vínem. Před podáváním můžete koláč pocukrovat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
nečekala jsem, že bude tak výborná
Bohužel velice suché, místo sladidla jsem použila 3 lžíce třtinového cukru a není vůbec sladký. Podávám s čekankovým sirupem.
Šla jsem přesně podle receptu a hrůza. Tak jak píše paní níže, těsto jako na palačinky, nedejbože dopéct. Forma klasika - velikost. Čili kdesi něco bude nesprávné… A nikde se tam nic nepíše o vodě, co tam dámy vzpomínají, tak nerozumím, jaká voda. Nějak ho násilím sním k snídani, pekla jsem ho 44 min. Ale možná lidem chutná hodiče, já jsem zvyklá na koláče jiné…
Automaticky přeloženo