Koláč z ovesných vloček s hroznovým vínem
55 min
30 min
Snadné
8 porcí
Zkoušeli jste už někdy přidat hroznové víno do koláče? Že ne? Pak máte tu pravou příležitost! Tento koláč s hroznovým vínem navíc obsahuje dostatek bílkovin a vlákniny, skvěle se proto hodí i ke sladké snídani.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 195 Kcal
- 8 g bílkovin
- 6 g tuků
- 25 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Předehřejte si troubu na 180 °C, připravte si kulatou formu (⌀ 26 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Všechny suroviny kromě hroznového vína dejte do středně velké mísy a smíchejte.
3
Hotové těsto nalijte do připravené koláčové formy. Hrozny umyjte a rozprostřete navrch koláče.
4
Pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
5
Po vytažení nechte ½ hodiny vychladnout ve formě a poté podávejte.
TIP
Každá trouba peče trochu jinak, proto dejte pozor na správné nastavení teploty.
Podávejte s jogurtem a dalším hroznovým vínem. Před podáváním můžete koláč pocukrovat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
byl vynikající a určitě jsme ho nedělali naposled😄🍇
Byli jsme milé překvapení, opravdu moc dobré. Nechala jsem se inspirovat a místo vody dala jedno jablko, navrch místo vína třešně.
Geniální makovec!