![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Hroznové víno pochází z Jižní Evropy. Vinná réva je jedna z nejstarších kulturních plodin, kterou člověk pěstuje. Hroznové víno je lékem na množství neduhů. Od vyplavování jedovatých látek v těle začínaje po rozšiřování cév konče. Zabraňuje ukládání cholesterolu na stěnách arterií. I když má nakyslou chuť, v těle působí alkaicky. Obsahuje vit. skupiny B, velké množství provitaminu A, vitaminu C a E. Z minerálních látek obsahuje draslík, železo, vápník, fosfor a měď. Pozor na vyšší množství cukru, kvůli němuž je hroznové víno hodně kalorické, nevhodné je tak při dietách. Hroznové víno můžete upravovat jak v čerstvé, tak sušené podobě. Sušená vinná réva neboli rozinky převážně pro přípravu sladkých pokrmů a moučníků. Čerstvé hrozny jsou výborné do salátů skvěle se doplňují s chutí sýrů.