HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 235 kcal
  • 9 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 27 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

20 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a plech (ideálně s vyššími okraji) vyložte pečicím papírem.

2

Poté začněte s přípravou piškotu. Do větší mísy prosejte hladkou špaldovou mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a vše promíchejte. Poté v malém hrnci na mírném plameni rozehřejte máslo. Rozpuštěné máslo stáhněte z plamene, přilijte k němu 65 ml vody, promíchejte a směs nechte vychladnout.

3

Zatímco máslo s vodou chladne, ve větší hlubší míse vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Během šlehání postupně přidávejte po lžících třtinových cukr (celkem přidejte 40 g). Sníh je hotový v momentě, kdy má konzistenci lesklé pěny.

4

Poté v druhé míse vyšlehejte žloutky se zbylými 35 g třtinového cukru do pěny. Jakmile bude pěna hotová, opatrně ji vařečkou přimíchejte do mísy s vyšlehanými bílky. Jako poslední přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kukuřičným škrobem a již vychladlou směs másla a vody. Vše promíchejte, vzniklé těsto nalijte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 175–180 °C na 20–22 minut.

5

Upečený korpus nechte vychladnout (cca 2 hodiny). Jakmile korpus vychladne, začněte připravovat krémovou vrstvu. Do menšího hrnce nalijte 400 ml vody a přiveďte k varu. Mezitím do větší mísy dejte tvaroh, med a zakysanou smetanu. Promíchejte metličkou a jakmile se voda začne vařit, do hrnce vsypte agar. Plamen snižte na střední a míchejte cca 30 sekund. Zahuštěnou tekutinu nalijte do mísy s tvarohem a pořádně promíchejte. Hotovou krémovou směs naneste na vychladlý korpus a dejte vychladit do lednice na alespoň 4 hodiny (nebo přes noc).

6

Jakmile krém zchladne, kiwi oloupejte a nakrájejte na přibližně 0,5 cm silná kolečka. Poté kiwi rozprostřete po povrchu celé krémové vrstvy.

7

Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml vody, přidejte med a vanilkový pudink a za stálého míchání nechte 1–2 minuty zhoustnout na středním plameni. Poté pudink ihned nalijte na krémový korpus s kiwi, rovnoměrně rozprostřete a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.

8

Hotové kiwi řezy nakrájejte a podávejte chlazené.

TIP
Kiwi řezy můžete připravit na etapy. Pokud nemáte čas udělat všechny 3 vrstvy naráz, můžete udělat například jen 2 a další den dokončit tu poslední. Je potřeba dodržet stejnou posloupnost přípravy vrstev jako v postupu, časové prodlevy však můžete mít delší.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Žanet Háková
03. června 2023

Výborné, na léto osvěží.

Moni1
19. února 2023

Všem nám moc chutnal,jedním slovem výborný zákusek s kiwi

Jiří1985
06. února 2023

Dělali jsme ho podle návodu, jen jsme med vyměnili za čekankový sirup. Dokonalá chuť a nenáročný na přípravu.

hodnocení_1396025
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních