HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě a pečeme s láskou

Strana 36Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 292 Kcal
  • 6 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 29 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve se ujistěte, že jsou datle a kešú měkké, a připravte si mixér. Kešú, datle a kokosový olej vložte do mixéru a vše důkladně rozmixujte.

2

Nyní si připravte vyšší obdélníkovou nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.

3

Datlovou směs rozprostřete po celém dně nádoby, důkladně upěchujte pomocí dlaně a vložte do lednice alespoň na 30 minut.

4

Do mixéru poté dejte jahody, tvaroh, kokosové mléko, citronovou kůru, med a vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladkého pyré.

5

V posledním kroku přiveďte na středním plameni k varu 100 ml vody. Jakmile začne voda vřít, přisypte agar a za stálého míchání vařte cca 2–3 minuty, než agar začne „želírovat“. Poté jej přidejte do mixéru k jahodové směsi a ještě jednou důkladně promixujte. Takto připravenou jahodovou směs vlijte na datlový korpus.

6

Nádobu zabalte do potravinové fólie, vložte do lednice a nechte alespoň 6 hodin ztuhnout. Po ztuhnutí směs vyndejte z nádoby, nakrájejte na požadované porce a podávejte. Jahodové řezy skladujte v lednici maximálně 3 dny.

TIP
Na každý řez položte jahody nakrájené na plátky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucie Krejbichová
03. května 2022

Krem z jahod neztuhnul, prestoze jsem ho pripravovala presne dle receptu. Rozpada se. Nic moc

Kata88
22. dubna 2022

Výborný dortík.

Soňa Veselá
04. dubna 2022

výborný, osvěžující a lehký dezert, místo agaru jsem použila plátkovou želatinu

hodnocení_1189859
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních