
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve se ujistěte, že jsou datle a kešú měkké, a připravte si mixér. Kešú, datle a kokosový olej vložte do mixéru a vše důkladně rozmixujte.
Nyní si připravte vyšší obdélníkovou nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
Datlovou směs rozprostřete po celém dně nádoby, důkladně upěchujte pomocí dlaně a vložte do lednice alespoň na 30 minut.
Do mixéru poté dejte jahody, tvaroh, kokosové mléko, citronovou kůru, med a vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladkého pyré.
V posledním kroku přiveďte na středním plameni k varu 100 ml vody. Jakmile začne voda vřít, přisypte agar a za stálého míchání vařte cca 2–3 minuty, než agar začne „želírovat“. Poté jej přidejte do mixéru k jahodové směsi a ještě jednou důkladně promixujte. Takto připravenou jahodovou směs vlijte na datlový korpus.
Nádobu zabalte do potravinové fólie, vložte do lednice a nechte alespoň 6 hodin ztuhnout. Po ztuhnutí směs vyndejte z nádoby, nakrájejte na požadované porce a podávejte. Jahodové řezy skladujte v lednici maximálně 3 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Krem z jahod neztuhnul, prestoze jsem ho pripravovala presne dle receptu. Rozpada se. Nic moc
Výborný dortík.
výborný, osvěžující a lehký dezert, místo agaru jsem použila plátkovou želatinu