Jahodové řezy
- 285 min
- 3 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě a pečeme s láskou se slevou 58 %
Strana 36Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 292 kcal
- 6 g bílkovin
- 17 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
- 150 g sušených datlí (namočených alespoň 3 hodiny ve studené vodě)
- 100 g nesolených a nepražených kešu ořechů (namočených alespoň 3 hodiny ve studené vodě)
- 2 lžíce kokosového oleje v tekutém stavu
- 200 g čerstvých jahod (lze použít mražený)
- 100 g polotučného tvarohu
- 150 g kokosového mléka
- 2 lžíce kůry z 1 citronu
- 30 g medu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 100 ml vody
- 1× balení agaru (4 g)
Štítky
Postup přípravy
Nejprve se ujistěte, že jsou datle a kešú měkké, a připravte si mixér. Kešú, datle a kokosový olej vložte do mixéru a vše důkladně rozmixujte.
Nyní si připravte vyšší obdélníkovou nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
Datlovou směs rozprostřete po celém dně nádoby, důkladně upěchujte pomocí dlaně a vložte do lednice alespoň na 30 minut.
Do mixéru poté dejte jahody, tvaroh, kokosové mléko, citronovou kůru, med a vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladkého pyré.
V posledním kroku přiveďte na středním plameni k varu 100 ml vody. Jakmile začne voda vřít, přisypte agar a za stálého míchání vařte cca 2–3 minuty, než agar začne „želírovat“. Poté jej přidejte do mixéru k jahodové směsi a ještě jednou důkladně promixujte. Takto připravenou jahodovou směs vlijte na datlový korpus.
Nádobu zabalte do potravinové fólie, vložte do lednice a nechte alespoň 6 hodin ztuhnout. Po ztuhnutí směs vyndejte z nádoby, nakrájejte na požadované porce a podávejte. Jahodové řezy skladujte v lednici maximálně 3 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Krem z jahod neztuhnul, prestoze jsem ho pripravovala presne dle receptu. Rozpada se. Nic moc
Výborný dortík.
výborný, osvěžující a lehký dezert, místo agaru jsem použila plátkovou želatinu