Jablečné vafle
- 10 min
- 9 min
- Snadné
- 3 porce
Tak blahodárné ovoce plné vlákniny a vitamínů jako je jablko byste jen těžko pohledali. Pojďte z něj proto rovnou připravit dokonale vláčné a jemné vafle. Dozdobit či dochutit můžete zcela dle vlastního gusta. Už jste dostali chuť?
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 150Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 490 kcal
- 16 g bílkovin
- 19 g tuků
- 62 g sacharidů
Suroviny
3 porce
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1× středně velké jablko (nastrouhat najemno)
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 2× vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
- 2 lžičky medu
- 30 g kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 250 ml polotučného mléka
- 1 špetka soli
Postup přípravy
1
V jedné misce smíchejte mouku, najemno nastrouhané jablko, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
2
V druhé misce vyšlehejte vejce s vanilkovým extraktem, jogurtem, medem a olejem.
3
Obsah obou mís spojte, přilijte mléko a důkladně promíchejte.
4
Vzniklé těsto nalévejte po lžících do vaflovače tak, aby nepřetékalo z předehřáté formy. Vaflovač zavřete a vafle pečte cca 2–3 minuty (doba pečení se může lišit v závislosti na typu vaflovače).
5
Hotové vafle rozdělte do 3 talířů a podávejte.
TIP
Vafle skvěle doplní jahodový nebo čokoládový frozen jogurt (recept naleznete zde na webu).
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající
Moc dobre
Luxusní, jedli jsme jen tak, bez ničeho dalšího. Doporučuji 🙂