HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 159 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 22 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od stresu a únavy
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

20 porcí

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C a připravte si formu na bábovku, kterou vymažte 10 g kokosového oleje a vysypte 30 g špaldové mouky.

2

Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, mletý mák, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.

3

V misce si společně rozšlehejte vejce, med, 40 g kokosového oleje a mandlový extrakt. Vzniklou směs přelijte do mísy s moukou a důkladně promíchejte.

4

Do výsledné směsi zapracujte ovesné mléko.

5

Vzniklé těsto nalijte do vysypané formy, přemístěte do trouby a pečte 40–45 minut při 160–170 °C.

6

Po uvedené době do bábovky zapíchněte špejli. Pokud vyjede suchá a bez kousků nedopečeného těsta, můžete bábovku z trouby vyndat. V opačném případě pečte ještě pár minut.

7

Po upečení bábovku ihned vyklopte z formy a nechte ji vychladnout na mřížce.

8

Vychladlou bábovku nakrájejte na porce a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Linda Pavlíková
25. února 2025

Za mě tato babovka neee, je dost suchá

Jana Čujová
18. října 2022

Bábovka dobrá, malinko sušší a málo sladká, i když jsem přidala lžíci medu navíc. Polila jsem kousek čekankovým sirupem, máchala vsáknout. Kaloricky sice horší, ale chuťově výborné.

Věra Šrámková
31. července 2022

Skvělá bábovka, těsto nesladké, přidány navíc 2 lžíce medu. Přidáno perníkové koření. Pro nadýchanost vyšlehány bílky do sněhu. Co mi vadí soda v bábovce jde hrozně cítit - příště vynechám. Do klasické formy potřeba dělat ze dávek. Mouka není na vysypání ideální, bábovka se mi trhala.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních