HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 304 Kcal
  • 3,9 g bílkovin
  • 14,3 g tuků
  • 38,4 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.

3

Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

4

Banány rozmačkejte vidličkou najemno.

5

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.

6

Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.

7

Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

8

Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.

TIP
Nepřilnavou formu stačí vymazat olejem, ty ostatní raději ještě vysypejte hrubou moukou nebo kokosem. Hotovou bábovku můžete před krájením pocukrovat.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Anišipka
01. srpna 2022

bábovka lepší než originál, výborná, hned napoprvé se povedla

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1294556
Mísa Pučelíková
23. července 2022

Výborná bábovka. Místo cukru jsem dala med .

Erdei Márta
06. července 2022

Skvělý dort. Ukázalo se to chutné.

Automaticky přeloženo z Maďarštiny

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních