
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Troubu předehřejte na 180 °C.
Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.
Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Banány rozmačkejte vidličkou najemno.
Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.
Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.
Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá, povedla se
Vynikající
Dělám jako klasickou žíhanou s hořkým kakaem a ubírám množství cukru. Nejlepší bábovka. Peču pravidelně. Manžel a dcera ji taky zbožňují a jen se po ní zapraší.