HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 304 Kcal
  • 3,9 g bílkovin
  • 14,3 g tuků
  • 38,4 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.

3

Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

4

Banány rozmačkejte vidličkou najemno.

5

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.

6

Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.

7

Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

8

Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.

TIP
Nepřilnavou formu stačí vymazat olejem, ty ostatní raději ještě vysypejte hrubou moukou nebo kokosem. Hotovou bábovku můžete před krájením pocukrovat.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Eva Kralickova
27. listopadu 2020

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. > sleham uz pul hodiny a pena nikde

Markéta Rucká
03. listopadu 2020

Bábovka je výborná, ale opravdu stačí méně cukru. Dávala jsem 80 g.

Monika Pigiová
02. listopadu 2020

super, vláčná

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních