

Ananasové řezy
390 min
26 min
Střední
9 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 250 kcal
- 7 g bílkovin
- 9 g tuků
- 33 g sacharidů
Suroviny
- 200 g čerstvého ananasu
- 200 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 1× vejce velikosti M
- 60 g třtinového cukru krystal
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 70 g instantní polenty
- 50 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády (můžete vynechat nebo nahradit 1 lžící holandského kakaa)
- sůl
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C, připravte si formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na kostky a společně s mlékem jej dejte do mixéru. Mixujte dohladka.
Směs nalijte do větší mísy a přimíchejte vejce, cukr a špetku soli. Poté k ingrediencím prosejte mouku, prášek do pečiva a sodu a přidejte polentu. Směs vymíchejte dohladka a nalijte do pečicí formy.
Pečte 20–25 minut při 170–175 °C a poté nechte korpus kompletně vychladnout při pokojové teplotě (2 hodiny).
Po vychladnutí přiveďte v malém kastrůlku k varu 120 ml vody. Mezitím do středně velké mísy dejte zakysanou smetany. Jakmile voda zavaří, snižte plamen na mírný stupeň a přidejte agar. Míchejte dalších cca 30 sekund a poté směs nalijte ke smetaně. Řádně zamíchejte a směs nalijte navrch upečeného ananasového korpusu.
Takto připravený dort dejte minimálně na 4 hodiny vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Před podáváním dort pokapejte rozpuštěnou čokoládou, počkejte až zatuhne (cca 10 minut) a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná, vláčná, určitě sem nedělal naposled 😉👍
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo
Nic moc. Ananas v těstě trochu zhořkl. Znovu už dělat nebudu .