HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 170 °C, připravte si formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

2

Ananas nakrájejte na kostky a společně s mlékem jej dejte do mixéru. Mixujte dohladka.

3

Směs nalijte do větší mísy a přimíchejte vejce, cukr a špetku soli. Poté k ingrediencím prosejte mouku, prášek do pečiva a sodu a přidejte polentu. Směs vymíchejte dohladka a nalijte do pečicí formy.

4

Pečte 20–25 minut při 170–175 °C a poté nechte korpus kompletně vychladnout při pokojové teplotě (2 hodiny).

5

Po vychladnutí přiveďte v malém kastrůlku k varu 120 ml vody. Mezitím do středně velké mísy dejte zakysanou smetany. Jakmile voda zavaří, snižte plamen na mírný stupeň a přidejte agar. Míchejte dalších cca 30 sekund a poté směs nalijte ke smetaně. Řádně zamíchejte a směs nalijte navrch upečeného ananasového korpusu.

6

Takto připravený dort dejte minimálně na 4 hodiny vychladit do lednice (nejlépe přes noc).

7

Před podáváním dort pokapejte rozpuštěnou čokoládou, počkejte až zatuhne (cca 10 minut) a podávejte.

TIP
Pokud nemáte moc času, můžete si přípravu řezů rozdělit do jednotlivých fází – korpus si můžete například upéct den dopředu a smetanovou vrstvu dodělat den následující.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních