
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Troubu předehřejte na 170 °C, připravte si formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na kostky a společně s mlékem jej dejte do mixéru. Mixujte dohladka.
Směs nalijte do větší mísy a přimíchejte vejce, cukr a špetku soli. Poté k ingrediencím prosejte mouku, prášek do pečiva a sodu a přidejte polentu. Směs vymíchejte dohladka a nalijte do pečicí formy.
Pečte 20–25 minut při 170–175 °C a poté nechte korpus kompletně vychladnout při pokojové teplotě (2 hodiny).
Po vychladnutí přiveďte v malém kastrůlku k varu 120 ml vody. Mezitím do středně velké mísy dejte zakysanou smetany. Jakmile voda zavaří, snižte plamen na mírný stupeň a přidejte agar. Míchejte dalších cca 30 sekund a poté směs nalijte ke smetaně. Řádně zamíchejte a směs nalijte navrch upečeného ananasového korpusu.
Takto připravený dort dejte minimálně na 4 hodiny vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Před podáváním dort pokapejte rozpuštěnou čokoládou, počkejte až zatuhne (cca 10 minut) a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo z polštiny
Nic moc. Ananas v těstě trochu zhořkl. Znovu už dělat nebudu .
Ananas po rozmixování do směsi trochu zhořkl.Polenta v těstu je divná,vynechala bych.Zakysanou smetanu jsem dala jen tak,bez agaru a čokoládu nastrouhala,lépe se krájí.Za mě už asi opakovat recept nebudeme.